Slijtvaste vloeren

slijtvaste-vloer-industrievloerenBedrijven waar veel mensen of verkeer passeren zijn altijd op zoek naar een slijtvaste vloer die ook nog eens mooi oogt. Slijtvaste vloeren vinden we vaak terug in kantoorgebouwen, winkelcentra, medische instellingen of farmaceutische industrie maar ook in parkeergarages.

LateXfalt heeft verschillende industriële vloeren die aan deze eigenschappen voldoen en dus in aanmerking komen voor uw project.

Vloeren met slijtvaste eigenschappen

Bitumen vloeren

Bitumen vloeren

Latexfalt heeft een ruim aanbod van dekvloeren op basis van bitumen. Bitumen vloeren hebben over het algemeen hogere elasticiteit waardoor deze uitermate…
Cementvloer

Cementvloer

Cementvloeren hebben veel synoniemen. Zo wordt dit soort vloer ook omschreven als een zandcementvloer, een specievloer, chappe, smeervloer of ondervloer….
Kunststofvloeren

Kunststofvloeren

Vloeren in kunststof zijn ideaal op de bestaande bitumineuze en betonachtige ondergronden af te werken in de kleur die u zelf verkiest.

Kunststofvloeren…

Parkeerdaken

Parkeerdaken

Bij de bouw van kantoren, winkelcentra of appartementen zijn parkeerdaken van cruciaal belang.

Er kan enerzijds gekozen worden voor een ondergronds…

Een absolute noodzaak

Bedrijven die veel mensen ontvangen, die werkzaam zijn in de logistieke of vervoersbranche of die ruimtes voor veel verkeer beheren, zoals parkeergarages, hebben behoefte aan een slijtvaste vloer. Vanwege de herhaaldelijke en onophoudelijke passage van voetgangers, auto’s en vrachtauto’s eisen vaak veel van een vloer.

Als deze bedrijven niet de nodige maatregelen treffen, lopen ze het risico dat de vloer snel slijt of nog erger, dat er op sommige plekken gaten ontstaan. Dat heeft niet alleen een negatieve invloed op uw imago, maar de reparaties zullen ook nog eens geld kosten en een goede doorgang van de activiteiten verstoren. De te renoveren zones zullen immers voor een bepaalde tijd ontoegankelijk zijn.

Effectieve alternatieven dankzij LateXfalt

Gelukkig beschikken vloerprofessionals zoals LateXfalt over oplossingen waarmee dit soort risico’s kunnen worden  voorkomen of op zijn minst de verschijning van schade kunnen uitstellen. Men moet weten dat de slijtage van de vloer voornamelijk wordt veroorzaakt doordat er zand of andere kleine vervuilende deeltjes worden meegenomen door schoenen en autobanden. Die hebben het effect van schuurpapier onder grote druk. Daarom bestaat er een slijtvaste vloerbekleding speciaal voor parkeergarages en hellingbanen. Behalve deze kwaliteit zijn ze goed te onderhouden en beschikbaar in verschillende afwerkingen om de ruimte mooier te maken.

Het vermogen om vloeistoffen en koolwaterstoffen te weerstaan, wordt ook zeer gewaardeerd. In een industriële omgeving kan epoxy hars de ideale oplossing zijn. Daarvan is namelijk bewezen dat het bestand is tegen mechanische stoten, chemische producten en slijtage. Tenslotte worden de keramische en geglazuurde plavuizen aangeraden voor woonruimtes, winkels, ziekenhuizen, administratieve gebouwen, restaurants en banken. Zij voldoen aan de meest extreme eisen op dit gebied en voldoen aan de normen die gelden binnen deze sectoren.