PU gietvloer

PU gietvloer

PU gietvloer in verschillende kleuren verkrijgbaar

PU gietvloer: definitie en toepassingen

De afkorting PU staat voor Polyurethaan. Een polyurethaan gietvloer of kortweg PU gietvloer is een kunststof gietvloer. Deze vloeren worden vaak omschreven als een eerder decoratieve variant van de epoxy gietvloer dankzij de strakke en naadloos profiel ervan. De gietvloer werd oorspronkelijk ontworpen voor industriële toepassingen maar sinds enkele decennia hebben ook binnenhuis architecten deze vloer ontdekt. Deze vloer, ondanks zijn industriële aard, heeft als voordeel compatibel te zijn met vloerverwarming en heeft ook een aangenaam loopcomfort, te danken aan zijn elasticiteit. Hierdoor wordt deze ook vaak in interieurs gebruikt.

Voordelen en nadelen?

Zoals al bij de toepassingen aangegeven liggen de voordelen van een PU gietvloer in het comfort. Dankzij de elasticiteit en de mogelijkheid om te combineren met vloerverwarming biedt een PU gietvloer een aangenaam loopcomfort. Ook wordt deze vloer vaak door interieur architecten gebruikt voor de strakke look en de aanleg die naadloos gebeurd.

Het nadeel van polyurethaan vloeren is dat de hardheid van de gebruikte materialen niet even hoog ligt als bij epoxy gietvloeren. Voor een industriële omgeving raden wij dus sterk aan om eerder voor epoxy gietvloeren te kiezen. Deze zullen de industriële omgeving beter doorstaan en langer stand houden in hardere omstandigheden.

Meer info nodig?

Klik hier of vraag in de rechterbalk vrijblijvend een offerte aan voor jouw parkeerdak.
Wij komen terug met een voorstel op maat.