Parkeerdaken

Bij de bouw van kantoren, winkelcentra of appartementen zijn parkeerdaken van cruciaal belang.

Parkeerdaken aanleggen

Parkeerdaken aanleggen met LateXfalt

Er kan enerzijds gekozen worden voor een ondergronds parkeerdek of bijvoorbeeld een dak parkeerdek, beide moeten natuurlijk andere eigenschappen hebben. Denken we bijvoorbeeld aan waterdichtheid en scheuroverbruggend membraan.

Latexfalt heeft al verschillende parkeerdaken geplaatst bij enkele gerenommeerde klanten. Bekijk daarom zeker eens onze projecten.

Bovenop de horizontale betonnen ondergrond worden er nog drie extra lagen aangebracht. Deze staan samen in voor een bescherming en afdichting van de parkeerdaken.

Dakafdichting parkeerdaken

De eerste laag die wordt aangebracht bovenop de betonnen ondergrond is de dakafdichting of “afdichtingslaag”. Omdat deze laag na het aanbrengen van de latere lagen niet meer zichtbaar en moeilijk bereikbaar zal zijn moeten er met enkele principes rekening gehouden worden. De afdichtingslaag van parkeerdaken moet steeds tweelagig uitgevoerd worden. Men moet er ook voor zorgen dat de afdichting volvlakking verkleefd wordt met de betonnen ondergrond.

Beschermingslaag afdichting

Na de afdichtingslaag dient er steeds een beschermende laag aangebracht te worden. Dit gebeurt meestal met gietasfalt, beton of geocomposiet. Deze bescherminslaag zorgt ervoor dat de onderliggende dakafdichting langer meegaat en zo de parkeerdaken minder snel renenoveerd hoeven te worden.

Rijlaag

De laatste stap in de afwerking van onze parkeerdaken is de rijlaag. Hiervoor wordt gietasfalt, gewapend beton of harscoatings gebruikt afhankelijk van de wensen van de klant. Dit allemaal om  ervoor te zorgen dat de rijlaag een zo lang mogelijke levenduurte heeft en de parkeerdaken een aangenaam rijgevoel hebben voor de bezoekers.

Meer info nodig?

Klik hier of vraag in de rechterbalk vrijblijvend een offerte aan voor jouw parkeerdak.
Wij komen terug met een voorstel op maat.

 

Parkdeck Plus Parkeerdaken

Het Parkdeck Plus Parkeerdaken Systeem heeft dezelfde ...

 

Parkdeck Parkeerdaken Systeem

Parkdeck Parkeerdaken Syteem is een afwerklaag op basis ...