Epoxyvloeren

Epoxyvloeren

Epoxyvloeren door LateXfalt

De laatste decennia zien we meer en meer het gebruik van epoxyvloeren voor de renovatie of ter vervanging van de traditionele betonvloer in de bedrijven. Een ondergrond op basis van beton heeft immers heel wat nadelen dat het niet echt een geschikte werk- of bedrijfsvloer is.

Epoxyvloeren zijn niet alleen slijtvast, bestendig tegen mechanische en chemische invloeden, maar ook makkelijk in onderhoud. Het aanbrengen van deze coating kan op verschillende ondergronden en met verschillende diktes. De vloeistofdichtheid zorgt ervoor dat deze vloerbekleding eenvoudig geborsteld en gedweild kan worden.

Onze vloeren met epoxy

E-Floor EPU

E-Floor EPU

De E-floor EPU is een combinatie van Epoxy harsen met polyurethaan waardoor een semi-elastisch vloersysteem ontstaat die gebruikt kan worden daar waar…
Latexfalt® Colortop EP/PU

Latexfalt® Colortop EP/PU

Afwerklagen voor Latexfaltvloeren of andere ondergronden op basis van polyurethaan  of epoxy . Beschikbaar in verschillende RAL kleuren.
Latexfalt …

Een vloerbekleding voor alle ruimtes

Epoxyvloeren zijn een zeer interessante oplossing voor een vloer van uitstekende kwaliteit. Na het drogen heeft een vloer van epoxyhars een stralender aanzicht dan gladgemaakt beton of beton met een waslaag.

De mengeling van epoxyhars en een verhardingsmiddel geeft de vloerbekleding haar hoge slijtageweerstand. Met de mogelijkheid de duurzaamheid te optimaliseren.

Naargelang de kwaliteit van de afwerking en de gewenste motieven, worden andere bestanddelen toegevoegd aan de epoxyvloeren, zoals minerale vulstoffen, kleurstoffen en additieven.

De voordelen van epoxyvloeren

Een vloer van epoxyhars kost minder dan een vloer van polyurethaan. Epoxyvloeren zijn geschikt voor gebruik binnenshuis en buitenshuis. Het is bestand tegen krassen, stoten en slijtage. Zijn weerstand tegen hitte maakt het gebruik in combinatie met vloerverwarming mogelijk. Zeer esthetisch, water-, olie- en brandstofdicht en eveneens met de mogelijkheid om scheurtjes van minder dan 0,5 mm te dichten en bestand tegen verschillende soorten poten en steunen.

Het plaatsen van een vloer van epoxyhars is eenvoudiger en vlotter dan het werken met tegelvloeren. Epoxyhars biedt goede warmte- en geluidsisolatie. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en met aanpasbare motieven. Een epoxyvloer is bovendien erg gemakkelijk in onderhoud, het volstaat om een pH-neutraal product te gebruiken.

Te nemen voorzorgsmaatregelen voor perfecte vloeren

Het risico bestaat dat op een vloer van epoxyhars de tekenen van meubelen die te zwaar zijn voor binnenshuis gebruik, zichtbaar blijven. Het wordt afgeraden om meubels te verplaatsen door ze te verschuiven om geen blijvende sporen achter te laten. Bij buitenshuis gebruik kunnen uv-stralen de kleuren dof maken zonder verdere gevolgen voor de kwaliteit van de vloerbekleding.