Polyurethaan vloeren

Polyurethaan vloeren

Vloerbekledingen in polyurethaan (PU) zijn zeer resistent in vergelijking met vloerbekledingen van epoxy. Polyurethaan vloeren worden voornamelijk gebruikt voor hun duurzaamheid.

De voordelen van polyurethaan vloeren

Een kunststof vloerbekleding is een manier om uw vloer te bekleden tegen thermische en mechanische invloeden naargelang de te bekleden plaats. Dit is een zeer gunstig alternatief dankzij zijn resistentie. Een vloer bedekt met polyurethaanhars is een vloer zonder naden en met een zeer goede waterdichtheid.

Polyurethaan vloeren zijn zeer stevig dankzij de bestanddelen die voornamelijk bestaan uit hars en een verhardingsmiddel. Naargelang de gewenste kleur en het gewenste motief kunnen andere bestanddelen toegevoegd worden, zoals kleurstoffen of oplosmiddelen. Polyurethaanhars onderscheidt zich door zijn elasticiteit en door zijn duurzaamheid ten opzichte van stoten en krassen. Deze kenmerken maken polyurethaan vloeren ideaal voor plaatsen met veel passanten, zoals de hal, de gang, de keuken of de garage. Het gebruik van polyurethaanhars maakt het ook mogelijk ongelijkheden in de vloer te corrigeren en kleine scheurtjes op te vullen.

Onze vloeren met Polyurethaan

E-Floor EPU

E-Floor EPU

De E-floor EPU is een combinatie van Epoxy harsen met polyurethaan waardoor een semi-elastisch vloersysteem ontstaat die gebruikt kan worden daar waar…
E-floor PU/CEM

E-floor PU/CEM

De E-floor PU CEM is een 3 component kunststofvloer op basis van een PU dispersie, harder en actieve minerale vulstoffen.

De E-floor PU/CEM is ontworpen…

E-floor PUsl

E-floor PUsl

De E-floor PUsl is een zelf nivellerende gietvloer op basis van PU welke wordt gekenmerkt door de hoge elasticiteit .  Afhankelijk van het gebruik kan …
Latexfalt® Colortop EP/PU

Latexfalt® Colortop EP/PU

Afwerklagen voor Latexfaltvloeren of andere ondergronden op basis van polyurethaan  of epoxy . Beschikbaar in verschillende RAL kleuren.
Latexfalt …

Het plaatsen en het onderhoud van een vloerbekleding van polyurethaan

Een vloerbekleding van polyurethaan wordt geplaatst met behulp van een gekartelde spatel of een strijkbord voor dikke lagen. Dunne lagen worden aangebracht met een penseel of een rol.

Polyurethaan vloeren kunnen geplaatst worden op verschillende ondergronden, zoals hout, steen of beton. Het gebruik wordt afgeraden in combinatie met vloerverwarming omdat dat kan leiden tot scheuren. Voor het onderhoud volstaat een simpele rondgang met een dweil met een pH-neutraal onderhoudsproduct. Vermijd het gebruik van bijtende of schuurmiddelen.

De kostprijs van dit type vloerbekleding is hoger dan die van epoxy. Deze kan schommelen tussen € 150 en € 300 per m². De prijs is afhankelijk van de kwaliteit van het hars en van de gewenste afwerking. Vloerbekledingen van polyurethaan zijn gevoelig voor uv-stralen. Bij gebruik buitenshuis bestaat het risico dat blootstelling aan uv-stralen de kleuren enigszins dof maakt.

Meer info nodig?

Klik hier of vraag in de rechterbalk vrijblijvend een offerte aan voor jouw parkeerdak.
Wij komen terug met een voorstel op maat.