Antislip vloeren

antislip vloeren voor bedrijvenVeiligheid is een prioriteit van elke onderneming. Het gebruik van een antislip vloer is een belangrijke stap in de goede richting. U vermijdt immers dat zowel uw klanten als werknemers kunnen uitglijden en een zwaar letsel oplopen.

Zowel binnen als buiten kunnen door water of vloeistoffen gevaarlijke situaties ontstaan. Gelukkig vindt u bij LateXfalt verschillende oplossingen die uw vloer slipbestendig maken.

Industriële vloeren met antislip eigenschappen

Bitumen vloeren

Bitumen vloeren

Latexfalt heeft een ruim aanbod van dekvloeren op basis van bitumen. Bitumen vloeren hebben over het algemeen hogere elasticiteit waardoor deze uitermate…
Cementvloer

Cementvloer

Cementvloeren hebben veel synoniemen. Zo wordt dit soort vloer ook omschreven als een zandcementvloer, een specievloer, chappe, smeervloer of ondervloer….
Kunststofvloeren

Kunststofvloeren

Vloeren in kunststof zijn ideaal op de bestaande bitumineuze en betonachtige ondergronden af te werken in de kleur die u zelf verkiest.

Kunststofvloeren…

Parkeerdaken

Parkeerdaken

Bij de bouw van kantoren, winkelcentra of appartementen zijn parkeerdaken van cruciaal belang.

Er kan enerzijds gekozen worden voor een ondergronds…

Garantie voor veiligheid

Een groot aantal ongelukken en schadegevallen is het gevolg van een gladde vloer. Niet alleen het personeel is blootgesteld aan een permanente bedreiging gewond te raken, maar het materiaal en de apparaten kunnen ook meer of minder ernstige schade oplopen. Het gevaar voor verlies van mensenlevens wordt gekoppeld aan een financieel risico, iets wat de onderneming tegen elke prijs moet voorkomen.

Er bestaan talrijke oplossingen voor antislip vloeren op de markt, maar die passen niet bij iedere gebruiker. Het wordt aangeraden om, voordat u stappen onderneemt, eerst een beroep te doen op het advies van professionals, vooral omdat het gaat om een grote investering als het te behandelen oppervlak groot is.

Het merendeel van de producten die u in de handel zult vinden, bevatten fluorwaterstofzuur of waterstoffluoride, de benaming varieert van het ene artikel tot het andere. Helaas is dit bestandsdeel enorm agressief en vernietigt de kiezelsteen die in de minerale materialen zit ingesloten. Dat veroorzaakt gaten op het niveau van de toplaag, waarin vuil en stof zich kan ophopen. Bovendien is een product dat zo gevaarlijk is, niet zonder risico voor het milieu en voor degene die ermee werkt.

De ecologische oplossing

Het is beter om oplossingen te gebruiken die beter zijn voor het milieu en die de gebruikers beschermen tegen elk risico. De best passende bekleding van een antislip vloer is diegene die gebruik maakt van kiezels van materialen die geen gaten veroorzaken maar die micro-oneffenheden creëren. Sommige fabrikanten adviseren zelfs de verwerking van kiezelsteen van korrelgrootte in hun producten.

De vloer is zo beter bestand tegen chemische aanslagen, en schurende of rollende bewegingen en behoudt tegelijkertijd een glanzende afwerking. Een andere oplossing is de antislip bekleding met fijne groeven die bestand is tegen verdunde logen, zuren en tegen scheuren. Het kan zelfs voorkomen dat de antislip vloer ook antistatisch is of voorzien van vering om het welzijn van de arbeiders te verzekeren.