Industriële vloeren in beton

Er bestaan verschillende soorten industriële vloeren, elk met hun eigen voordelen. Latexfalt helpt u graag bij de juiste keuze van de juiste industriële vloer in beton voor uw project. Afhankelijk van de ondergrond, of het gaat over renovatie of nieuwbouw zal er een andere vloer ideaal bij uw situatie passen.

Wij geven u alvast een idee van wat er zoal mogelijk is. Aarzel niet om ons te contacteren wanneer u vragen heeft. Natuurlijk maken wij graag voor u een gratis offerte op basis van uw project.

Vloeren kiezen op basis van samenstelling

Bitumen vloeren

Bitumen vloeren

Latexfalt heeft een ruim aanbod van dekvloeren op basis van bitumen. Bitumen vloeren hebben over het algemeen hogere elasticiteit waardoor deze uitermate…
Cementvloer

Cementvloer

Cementvloeren hebben veel synoniemen. Zo wordt dit soort vloer ook omschreven als een zandcementvloer, een specievloer, chappe, smeervloer of ondervloer….
Kunststofvloeren

Kunststofvloeren

Vloeren in kunststof zijn ideaal op de bestaande bitumineuze en betonachtige ondergronden af te werken in de kleur die u zelf verkiest.

Kunststofvloeren…

Parkeerdaken

Parkeerdaken

Bij de bouw van kantoren, winkelcentra of appartementen zijn parkeerdaken van cruciaal belang.

Er kan enerzijds gekozen worden voor een ondergronds…

Vloeren kiezen op basis van product eigenschappen

Geluidsarme vloeren

Het geluidsarm maken van de vloer vormt een goed plan voor de industriële omgeving die geluidsoverlast wil …

Slipvaste vloeren

Ongeacht het soort activiteit dat beoefend word, kan de professional met de slipvaste vloer …

Antislip vloeren

Veiligheid is een prioriteit van elke onderneming. Het gebruik van een antislip vloer is …

Onderhoudsvrije vloeren

Een bedrijf zal altijd een vloer zoeken die eenvoudig is in het onderhoud en die tegelijk de …

Waterdichte vloeren

Vocht of water dat zich verzamelt op de vloer is zowel onesthetisch als bron van toekomstige problemen. …

Akoestische vloeren

Bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met de problemen van geluidsoverlast. Deze kunnen soms belemmeringen vormen voor het …

Slijtvaste vloeren

Bedrijven waar veel mensen of verkeer passeren zijn altijd op zoek naar een slijtvaste vloer die ook …

Industriële vloeren met epoxy of polyurethaan

De industriële betonvloer wordt frequent gebruikt voor oppervlakten die ingericht zijn voor een grote toeloop van personen en transportmiddelen. Hiervoor bestaan twee keuzemogelijkheden, te weten epoxy en polyurethaan. Beide hebben hun eigen speciale kenmerken.

Een epoxybekleding is stevig. Bovendien absorbeert een dergelijke vloer geen water, olie of benzine. Daar komt bovenop het feit dat het onderhoudsvriendelijk is. Weerstand tegen zout, chemische producten en vergeling verklaren de duurzaamheid.

De beste keuze voor commerciële panden

Industriële vloerbekleding in beton kan gebruikt worden in winkels, grote warenhuizen en bijgebouwen en technische ruimtes. Dit type synthetische vloer heeft immers voordelen wat betreft kwaliteit en design. Epoxy is zeer esthetisch.

Een industriële vloerbekleding geeft uw ruimte een modernere en persoonlijke look naargelang de nuances in de kleuren en het uiterlijk. Polyurethaanhars is verkrijgbaar in een groot gamma kleuren, zowel geïriseerd, glanzend of mat. Het is bovendien een goede combinatie tussen een lange levensduur en onderhoudsgemak.

Andere gebruiksmogelijkheden

Betonvloeren met hars worden regelmatig gebruikt in fabrieken, van de chemische en voedingsmiddelenindustrie tot magazijnen van de metaalbewerking. Deze vloerbekledingen worden ook aangeraden voor klaslokalen en gemeenschappelijke ruimtes in scholen.

Synthetische betonvloeren zijn perfect voor kinderen. Daarvoor moeten wel mineralen worden toegevoegd aan het harsmengsel voor het plaatsen om de vloer antislip te maken. Naast het plaatsingsgemak zijn industriële vloeren in beton ook hygiënischer en veiliger voor kinderen. Het keuzecriterium wordt uiteindelijk nog bepaald door de kosten verbonden aan de werken.