Betonvloer herstellen

Door de tand des tijds en het intensieve dagelijks gebruik zijn er gaten, scheuren en putten in uw betonvloer ontstaan. Geen paniek. LateXfalt heeft verschillende coatings die uw betonvloer kunnen herstellen. U moet dus niet meteen kiezen voor een nieuwe vloer.

De reparatie van de vloer is niet alleen goedkoper dan een nieuwe vloer, daarnaast kan de vloer binnen de 24u opnieuw in gebruik genomen worden. Uw vloer wordt na onze behandeling niet alleen “zo goed als nieuw” maar zelfs “beter dan nieuw”. Naderhand zal uw betonvloer niet alleen makkelijker in onderhoud, maar ook bestand zijn tegen andere invloeden.

betonvloer herstellen voor bedrijven

Oplossingen voor betonvloer reparaties

Cementgebonden bitumenvloer

Cementgebonden bitumenvloer

Een cementgebonden bitumenvloer is een naadloos en slijtvast vloersysteem op basis van hydraulisch gebonden bitumenemulsie [HBE] en wordt samengesteld…
HD Vloer - Heavy Duty Vloer

HD Vloer – Heavy Duty Vloer

De HD Vloer – Heavy Duty Vloer is een bitumenkunststof / cementgebonden dekvloer. De toepassing van de HD Vloer – Heavy Duty Vloer is gelijk aan de Latexfalt …

Het herstellen van een versleten betonvloer is een delicate procedure. Hier vindt u enkele tips om dit type vloerbekleding zijn volledige functionaliteit terug te bezorgen.

Betonvloeren, een vloerbekleding voor het zware werk

De tijd is niet de enige oorzaak voor het verslijten van industriële betonvloeren. In bepaalde gebieden, zoals werkplaatsen, scholen, magazijnen, leiden andere belangrijkere oorzaken, zoals een bijna permanente stroom van personen en zware machines, eveneens tot het vervallen van dit type vloeren. Van oorsprong glad, soepel en licht, begint de vloerbekleding te scheuren en gaten beginnen zich te vormen aan het oppervlak. Het restaureren van de betonvloer wordt bijgevolg noodzakelijk om de bekleding al haar soepelheid terug te geven en een optimale weerstand te geven.

Welke oplossingen te kiezen?

Het vinden van de goede oplossing voor het herstellen van een betonvloer is vrij eenvoudig, op voorwaarde dat u de volgende criteria respecteert. In alle gevallen wordt het doel bereikt als u eenmaal het product heeft gekozen dat overeenkomt met uw eisen wat betreft weerstand, kwaliteit en rendement wanneer de renovatie eenmaal voltooid is. Waar het realiseren van een dergelijke reparatie vroeger grote investeringen in tijd en geld vereiste, worden dergelijke oplossingen tegenwoordig in een korte tijd uitgevoerd en aangeboden aan betaalbare tarieven.

Om een betonvloer onder de beste omstandigheden te renoveren, moet u kiezen voor producten die eenvoudig te gebruiken zijn en die doeltreffend scheuren en gaten in het beton of asfalt kunnen vullen. Het beste is om te kiezen voor een product dat gebruikt kan worden op meerdere soorten ondergrond. Om de werktijd te beperken worden producten waarvoor het opbreken van de te behandelen vloerbekleding voor nodig is, afgeraden. Vraag ook of het plaatsen van een betonvloer direct na de reparatie kan gebeuren. Bepaalde eigenschappen, zoals antislip, antistof, waterdichtheid en weerstand tegen chemische producten, kunnen eveneens interessant zijn met betrekking tot uw behoeftes.