Renovatie betonvloer

Door het intensieve gebruik kan een betonvloer in de loop der jaren scheuren, verkleuren en poreus worden. Uw vloer van beton moet u daarom nog niet helemaal afschrijven.

Afhankelijk van de staat kunnen wij eenvoudig een coating aanbrengen die uw betonvloer als nieuw maakt. Door deze renovatie coating kunt u nog jaren genieten van uw vloer, dit tegen een veel lagere kost ten op zichte van een nieuwe vloer.

Voorbeeld renovatie

renovatie van een betonvloer

Een betonvloer renoveren heeft nog vele andere voordelen

  • snel opnieuw in gebruik te nemen (binen 24u)
  • lagere kosten tov een nieuwe vloer
  • minimale dikte
  • hogere belasting
  • onderhoudsvriendelijker

Producten voor betonvloer renovaties

Lastofalt® cementvloeren

Lastofalt® cementvloeren

De Lastofalt Vloer is een naadloos en slijtvast vloersysteem op basis van kunststofemulsie en cement .

De Lastofalt…

Latexfalt® Colortop AC

Latexfalt® Colortop AC

Latexfalt Colortop AC is een gekleurde afwerklaag voor bitumineuze en betonachtige ondergronden . Latexfalt Colortop…
Latexfalt® Colortop EP/PU

Latexfalt® Colortop EP/PU

Afwerklagen voor Latexfaltvloeren of andere ondergronden op basis van polyurethaan  of epoxy . Beschikbaar in verschillende …
Latexfalt® HD Vloer

Latexfalt® HD Vloer

De Latexfalt HD Vloer is een bitumenkunststof / cementgebonden dekvloer. De toepassing van de Latexfalt HD Vloer is gelijk …
Latexfalt® Vloer

Latexfalt® Vloer

De Latexfalt Vloer is een naadloos en slijtvast vloersysteem op basis van hydraulisch gebonden bitumenemulsie [HBE] en…

Voor de renovatie van een betonvloer

Uw bedrijf beschikt over het nodige budget voor de renovatie, maar de vraag die nu naar voren komt is weten hoe een betonvloer te renoveren? Ten eerste is het belangrijk om het te renoveren oppervlak te herstellen. Het succes van uw werken is voornamelijk afhankelijk van deze etappe.

Voor een geslaagde renovatie dient u eerst de oude betonvloer voor te bereiden door hem te reinigen. Vergeet niet de poriën en de kleine scheurtjes te bedekken met een standaard cement. Voor het aanbrengen van de coating, dient u eerst te controleren of de vloer zuiver en volledig vlak is. Voor de dosering van de coating is het van het grootste belang dat u de verhouding respecteert van 7 liter water per 25 kg product.

De etappe van de renovatie

Wat betreft het uiterlijk van uw gerenoveerde betonvloer heeft u een uitgebreide keuze. U kunt kiezen voor beton met een waslaag of verglaasd beton, naargelang uw behoeftes en uw activiteiten. Beton met een waslaag biedt een goede weerstand tegen temperatuurwisselingen. Bovendien kan het een grote variatie aan kleuren bieden dankzij het oxide dat wordt toegevoegd aan het mengsel voor gebruik. Beton met een waslaag is eveneens gemakkelijk te reinigen.

Als u echter liever kiest voor een spiegeleffect op uw vloer, kunt u beter kiezen voor verglaasd beton bij de renovatie van uw betonvloer. U kunt het verglazen beter overlaten aan professionals gezien de complexiteit van de procedure. Ongeacht, voor het succes van uw renovatie is het noodzakelijk om de betonvloer te behandelen met een waslaag of te verglazen om te vermijden dat het beton later oneffenheden of kleine scheurtjes vertoont.