Kunstharsvloeren

kunststof industrievloerenSynthetische kunsthars is geschikt voor het bekleden van alle grondsoorten. Het is geschikt voor gebruik binnenshuis en buitenshuis. Dankzij de eigenschappen zijn kunstharsvloeren hygiënisch, gemakkelijk in het onderhoud en waterdicht.

Onze vloeren met kunsthars

E-Floor EPU

E-Floor EPU

De E-floor EPU is een combinatie van Epoxy harsen met polyurethaan waardoor een semi-elastisch vloersysteem ontstaat die gebruikt kan worden daar waar…
Latexfalt® Colortop EP/PU

Latexfalt® Colortop EP/PU

Afwerklagen voor Latexfaltvloeren of andere ondergronden op basis van polyurethaan  of epoxy . Beschikbaar in verschillende RAL kleuren.
Latexfalt …

De verschillende soorten kunststofvloeren

De meest gebruikte soorten synthetisch hars zijn epoxyhars en polyurethaan. Deze twee materialen vertonen gelijkenissen wat betreft hun uiterlijk, maar zijn aanzienlijk verschillend wat betreft hun aanzicht, de prijs en voornamelijk wat betreft hun slijtageweerstand. Voor betere grip tijdens het plaatsen wordt aangeraden om het plaatsingsoppervlak goed te schuren voor een perfecte kunststofvloer.

Drie tot vijf dagen zijn nodig voor het plaatsen en het drogen. Om de vloeren antislip te maken, worden kwartsdeeltjes toegevoegd aan het hars tijdens het plaatsen van de laatste laag. Het synthetisch hars is verkrijgbaar in verschillende kleuren en het kan met voorwerpen versierd worden om de vloer een persoonlijke afwerking te geven.

De kenmerken van epoxyhars

Epoxyhars is het best geschikt voor plaatsing binnenshuis. Het is minder duur dan polyurethaan en het is minder resistent. Anderzijds past het zich goed aan bij vloerverwarming. Na het drogen heeft dit hars een glanzend uiterlijk. Het wordt aanbevolen voor gebruik binnenshuis.

Zijn hoge gevoeligheid voor uv-stralen kan leiden tot een verlies van glans na verloop van tijd. Epoxy wordt voornamelijk gebruikt voor het bekleden van openbare plaatsen. Het verplaatsen van te zware meubels kan onherstelbare sporen en krassen nalaten.

De voordelen van polyurethaan

Vloeren van polyurethaanhars vertonen een zijdeachtige glans na het drogen. In tegenstelling tot epoxy behoudt polyurethaan zijn elasticiteit na het drogen. Deze bijzonderheid geeft het een betere weerstand tegen krassen en stoten. Het kan zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt worden.

Het is makkelijker te plaatsen en het kan worden gebruikt op alle soorten oppervlakte, zoals hout, steen of beton. Het is echter niet geschikt in combinatie met vloerverwarming. Polyurethaan heeft een hogere kostprijs dan epoxy.