Geluiddempende vloeren

geluiddempende-vloerenEen gesprek voeren zonder stemverheffing in loodsen, magazijnen en andere industriële zones blijkt vaak lastig vanwege de grote blootstelling aan geluidsoverlast. Voor deze omgevingen is het vinden van een betrouwbare oplossing om geluidsvervuiling uit te sluiten of gewoon te verminderen, een hele onderneming.

Tegenover de grote vraag van industrieën zijn momenteel meerdere types geluiddempende vloerbekleding beschikbaar op de markt. Toch is het belangrijk een zorgvuldige keuze te maken om de kwaliteitsproducten te onderscheiden die de tand des tijds kunnen doorstaan.

Industriële vloeren met geluiddempende eigenschappen

Cementgebonden bitumenvloer

Cementgebonden bitumenvloer

Een cementgebonden bitumenvloer is een naadloos en slijtvast vloersysteem op basis van hydraulisch gebonden bitumenemulsie [HBE] en wordt samengesteld…
HD Vloer - Heavy Duty Vloer

HD Vloer – Heavy Duty Vloer

De HD Vloer – Heavy Duty Vloer is een bitumenkunststof / cementgebonden dekvloer. De toepassing van de HD Vloer – Heavy Duty Vloer is gelijk aan de Latexfalt …

Geluiddempende vloeren zijn uitgewerkt  in verschillende modellen die proberen te voldoen aan alle vragen op het gebied van geluiddempende vloerbekleding. In tegenstelling tot woningen, hebben industriële zones een vloer nodig die effectief beantwoord aan meerdere criteria zowel in termen van geluidsbescherming als op het gebed van weerstand.

Het leggen van een zwevende structuur is ook noodzakelijk, zeker in het kader van een renovatie. In elk geval is het belangrijk om in te zetten op een product dat zich zonder moeite aanpast aan alle soorten en vormen van oppervlakken.

Geluiddempende vloerbekleding, bepalende criteria

De kwaliteit van een geluiddempende vloer kan ten eerst worden afgemeten aan de akoestieke effectiviteit. Een klinische meting maakt het mogelijk om de geluidsbeperking te meten voor een bepaald soort geluiddempende vloerbekleding. Deze prestatie word gemeten in decibel en is over het algemeen aangegeven door specialisten die industriële bekledingen leveren. Deze geluidskwaliteit op zich is overigens niet voldoende.

De gekozen geluiddempende vloerbekleding moet namelijk ook beantwoorden aan milieu- en sanitaire eisen. Een geluiddempende vloer die een impact heeft op één van deze domeinen wordt streng afgeraden, ongeacht de geluidsprestatie.