Latexfalt® Coldfix

coldfix bitumen industrievloerenLatexfalt Coldfix is een voorgemengde reparatiemortel op basis van gemodificeerde bitumenemulsie en vulstoffen.
Latexfalt Coldfix is ontwikkeld voor het herstellen van
alle soorten bedrijfsvloeren en geeft een blijvende hechting op nagenoeg elke vaste ondergrond, zoals asfalt, beton, hout, tegels, klinkers etc.

Als toepassingsgebieden kunnen benoemd worden:

  • Reparatiemortel voor versleten en stuivende betonvloeren.
  • Het maken van aanhelingen bij interne verbouwing en/of machineverplaatsing.
  • Het maken van opritten over fundatiebalken bij verzakking van de bestaande vloer.
  • Het opvullen van putten, gaten, beschadigingen en hoogteverschillen in betonvloeren, asfaltvloeren, betonplaten, straatklinkers, houten vloeren, etc.
  • Dichtslemmen van poriën en scheuren in asfaltvloeren en betonvloeren.
  •  Reparaties van uitgereden tegelvloeren, houten blokjesvloeren, etc.

Latexfalt Coldfix Reparatiemortel is er in twee uitvoeringen:

  • Latexfalt Coldfix Grof: voor uitvullingen dieper dan 8 mm.
  • Latexfalt Coldfix Fijn: voor uitvullingen van 0 tot 8 mm.

bitumenemulsie voor het herstellen van alle soorten bedrijfsvloeren

 

 

 

Reparaties uitgevoerd met Latexfalt Coldfix zijn bestand tegen nagenoeg elk intern transportmiddel, brokkelen niet uit en zijn stofvrij.
Latexfalt Coldfix wordt koud verwerkt en geeft geen brandbare of schadelijk dampen tijdens het verwerken.

Reparaties uitgevoerd met Latexfalt Coldfix zijn, afhankelijk van de dikte en de droogomstandigheden, snel weer belastbaar [1 tot 3 dagen].
De reparaties hebben, na volledige verharding, een minimum drukvastheid van 30 kg/cm².

Eventuele reparaties zijn ook uit te voeren in dunne lagen en kunnen zonder problemen op nul eindigen, met behoud van hun specifieke eigenschappen.

De reparatiemortel kan alleen worden aangebracht bij drogende omstandigheden en bij een omgevingstemperatuur boven 0 °C. Na het aanbrengen de specie verdichten en afpleisteren met een stalen spaan. De met cement gemengde specie moet binnen één uur na menging worden verwerkt.
Het te repareren oppervlak ruim inborstelen met een mengsel van één deel hechtemulsie [bijgeleverd] en één deel water. De eerste hechtlaag laten drogen en hierna direct de tweede hechtlaag. Aansluitend de Latexfalt Coldfix in de natte hechtlaag aanbrengen.
De te leggen of te herstellen oppervlakken dienen schoon en vrij van stof, vuil en vet te zijn. Eventueel losse delen moeten worden verwijderd; doch gaten behoeven niet te worden uitgehakt.
Latexfalt Coldfix heeft geen specifieke gezondheids en/of veiligheidseigenschappen die een gevaar voor mens of milieu kunnen veroorzaken.

 

 

In emmers van 25 kg
Mits droog en vorstvrij opgeslagen is Latexfalt Coldfix zes maanden houdbaar
Circa 10 liter per m², 1 cm dik
1 volumedeel Portland Cement klasse A (niet bijgeleverd).
10 volumedelen Latexfalt Coldfix. Meng het cement met enig water tot een klontvrije slurry. Voeg dit vervolgens aan de afgemeten hoeveelheid Latexfalt Coldfix toe. Eventueel nog enig water toevoegen, zodat een goed verwerkbare, doch niet te natte, aardvochtige specie wordt verkregen. Het geheel mengen totdat het mengsel een egaal zwarte kleur heeft gekregen.

 

Offerte aanvragen

Brochure PDF


Productblad-Coldfix
Titel: Productblad-Coldfix (345 clicks)

Caption:

Filename: productblad-coldfix.pdf

Size: 28 KB