Geluidsarme vloeren

Geluidsarme-vloerenHet geluidsarm maken van de vloer vormt een goed plan voor de industriële omgeving die geluidsoverlast wil beperken.

Lawaai, een bijzonder onaangename overlast

Geluidsoverlast vormt één van de problemen waaraan industriële zones dagelijks worden blootgesteld. Het intensieve verkeer van personen en van verschillende zware machines in een productiewerkplaats, magazijn of loods stelt deze ruimtes bloot aan een bijna permanente geluidsoverlast.

Naast de geluiden in de lucht zijn de geluiden afkomstig van klappen op en trillingen door het oppervlak veelvuldig in de industriële omgeving. Het terugbrengen van deze hinder vormt een bijzondere troef bij de verlichting van overlast en optimaliseren zo het geluidscomfort. Er bestaan meerdere oplossingen, maar u moet zorgvuldig die oplossing kiezen die het beste past bij uw situatie.

Industriële vloeren met geluidswerende eigenschappen

Latexfalt® HD Vloer

Latexfalt® HD Vloer

De Latexfalt HD Vloer is een bitumenkunststof / cementgebonden dekvloer. De toepassing van de Latexfalt HD Vloer is gelijk aan de Latexfalt Vloer , echter …
Latexfalt® Vloer

Latexfalt® Vloer

De Latexfalt Vloer is een naadloos en slijtvast vloersysteem op basis van hydraulisch gebonden bitumenemulsie [HBE] en wordt samengesteld uit zand,…

Verschillende correcties mogelijk

Het project van geluidsarm maken hangt af van de mate van intensiteit van de geluidsoverlast en van het soort overlast. Als het gaat om een impact door de lucht, wordt de akoestische afzwakking vaak gecorrigeerd door het plaatsen van een dubbele wand. Het betreft hier het over elkaar heen plaatsen van eenvoudige wanden gescheiden door een laag lucht die de schok opvangt.

Dit soort bekleding wordt vooral gebruikt voor opgehangen plafonds. In het geval van een geluidsisolatie bestemd voor de correctie van lawaai van klappen, kan de oplossing gevonden worden op het niveau van het oppervlak zelf. Het aanbrengen van een geluidsarme vloer blijkt ook een verstandige keuze voor het corrigeren van dit soort probleem.

Op welk soort geluidsarme vloerbekleding moet u inzetten?

De akoestische effectiviteit van een geluidsarme vloeren vermindert in de loop der tijd. Om op een optimale manier de geluidsvervuiling terug te dringen in industriële zones is het essentieel in te zetten op een product dat geluiden absorbeert en die kan worden toegepast op verschillende soorten bekleding.

Bekleding met grote porositeit blijken ook zeer effectief in het terugbrengen van geluiden. Ze zijn in staat om geluidsgolven in te sluiten in hun massa. Er zijn nog andere belangrijke criteria zoals de weerstand van de bekleding, het gemak waarmee het gelegd kan worden en zijn impact op het niveau van het milieu en de gezondheid.